Teleća koljenica

O receptu

  • Kategorija: jela s mesom

Sastojci

  • teleća koljenica
  • krumpir, zelena paprika
  • crveni luk, češnjak
  • ulje, sol, papar

 

Priprema teleće koljenice ide ovako:

1) Stavio sam teleću koljenicu u posudu za pečenje (to Vam je ona “peka” s poklopcem koja se  može kupiti u svim većim dućanima). Dodao sam mesu (u tu posudu) nekih 1.5 dcl obične vode (da se ne zalijepi za dno….). Teleću koljenicu začinite s malo soli. Teleću koljenicu prije pečenja zarežite malo da se što bolje ispeče.

2) Stavio sam zatim posudu za pečenje u pećnicu na nekih 180 stupnjeva 60 minuta (za vrijeme pečenja sam na pola vrmena okrenuo meso).

3) Nakon tih 60 minuta sam mesu dodao i narezano povrće: krumpir, papriku, crveni luk, malo češnjaka. Povrće sam predodno stavio u posudu i fino začinio (slatka crvena paprika, sol, vegeta, malo papra)  i dodao unutra malo ulja i sve to dobro izmješao da se okusi i žačini ravnomjerno rasporede po cijelom povrću. Izvadite teleću koljenicu nakratko iz posude za pečenje i u tu ist posudu dodate ono povrće i zatim opet na to povrće vratite teleću koljenicu i stavite natrag u pećnicu da se peče nekih 60-75 minuta  na 200 stupnjeva (Vama će možda trebati manje vremena za pečenje). Po potrebi u posudu dodajte još malo vode kako se sadržaj u posudi nebi zalijepio za dno.

4) Eto ovo fino jelo je spremno za posluživanje. Svakako poslužite uz običnu zelenu salatu koja po meni savršeno ide zajedno s ovim.

Napomena: ova teleća koljenica koju sam ja pripremao je imala nekih 3 kg i stvarno je bila odlična!

Svakako preporučite ovaj recept svojim prijateljima!


Tags:, , , , ,