Princes krafne

Za pripremu tijesta:

U zdjelu uliti 2 dcl obične vode i 2 dcl suncokretova ulja i držati na plinu do vrenja. Nakon toga skloniti posudu sa plina i dodati malo soli. Nakon toga dodavati glatko brašno i to 200 grama uz konstantno miješanje sa pjenjačom (dok se smjesa ne odvaja od rubova posude – da se ne lijepi). Ostaviti par minuta a zatim dodati u posudu cijelo jaje a zatim to dobro sa mikserom izmješati da se spoji sa smjesom. Sve skupa dodati 6 jaja (isti postupak miksanja nakon dodavanja svakog pojedinačnog jaja). Od smjese u tepsiju raditi oblike primjerene za dobivanje konačnog izgleda princes krafne (ostaviti razmak između da imaju mjesta za “širiti se”). Tijesto se peče u predhodno zagrijanoj pećnici i to: 210 C i to 24 minute. Prilikom pečenja ne otvarati vrata pećnice.

Za pripremnu kreme: 

Skuhati 1 litru mlijeka sa  vanilinim šećerom (2 vrećice). Posebno se izmiješaju jaja (5 jaja) sa šećerom (30 dag), brašnom (8 dag – oštro brašno), praškom za puding (1 vrećica) i žlicom kuhanog mlijeka pa se ta smjesa umiješa u predhodno skuhano mlijeko i kuha dok se krema ne zgusne. U kremu koja se ohladila dodati  pjenasto razrađen margarin (10 dag margarina). Ostaviti kremu u hladnjak da se ohladi.

 

Tijesto zatim prerežemo na pola i napunimo sa pripremljenom kremom. Dekorirati tako da pospemo šećera u prahu po princes krafnama.

 


Tags:,