Poširana pileća prsa

O receptu

  • Kategorija: jela s mesom

Sastojci

  • 500 grama pilećih prsa
  • 4 velike mrkve
  • 150 grama pancete
  • 30 grama maslaca
  • ulje, sol, papar
  • maslinovo ulje

 

Najprije da Vam objasnimo pojam izraza poširanje – u prijevodu to bi značilo “kuhanje u blago proključaloj vodi”. Mi ćemo ovdje poširati pileća prsa koja ćemo umotati u trake pancete. Postupak pripreme recepta ide ovako:

1) Uzmemo file pilećih prsa i napravimo od njega jedan šnicel i zatim taj šnicel istučemo sa batom za meso da dobijemo što tanji komad (šnicel ) mesa. Meso posolimo i popaprimo.

2) Na radnu plohu poslažemo narezane trake pancete (stavimo onoliko traka koliko je dovoljno za širinu komada piletine) i zatim sve zarolamo (da piletina bude iznutra a panceta izvana). Odbacite onaj tvrđi dio pancete!

3) Uzmemo komad aluminijske folije koji premažemo s malo maslinovog ulja i zatim na nju položimo onaj zarolani komad (mesa i pancete) i napravimo s AL folijom od toga oblik “bombona” – da rolica bude omotana AL folijom!

4) Stavimo na plin u posudu kuhati vodu (da voda prekrije taj “bombon” koji ćemo staviti u nju) -ali pazite da ta voda ne proključa – dakle kad počme  kao malo ključati smanjimo plin i stavimo AL foliju (u kojoj je meso) u to i pustimo da se pošira nekih 12 minuta!

5) Kad je prošlo 12 minuta izvadimo to iz zdjele – odmotamo foliju i izvadimo zarolani dio (piletina + panceta ) na tanjur! Vidjet  ćete da je ostao pravilan oblik te rolice – pazite jer folije bude dosta vruća!

6) Od mrkve napravimo rezance – s onim za čistit krumpir vam je najjednostavnije to – ja sam ovdje koristio 4 veće mrkve tako da dobijem što duže rezance!

7) Ulijemo malo običnog suncokretovog ulja na  tavu i kad se ulje ugrije dodamo mu našu rolicu i pustimo da se krčka na tome neke 2-3 minute (na laganom plinu uz okretanje rolice)!

8) Izvadimo rolicu iz tave a na to ulje dodamo maslaca! Svemo tome dodamo rezance i ostavimo te rezance na laganom plinu nekih 5-6 minuta (probajte kad bude mekani i spremni za jelo onda ih skinete s plina).

9) Rolice prilikom posluživanja narežemo!

10) Dobar tek uz ovaj jako dobar i jako jednostavan recept!

11) Začinite naravno po želji i po potrebi!

Za namirnice za 4 osobe ovdje treba potrošiti nekih 30 kuna! Naravno Vi napravite rolica onoliko koliko vam treba! Ja sam imao 3 rolice!


Tags:, , , , , , ,